Voorstellen

Mijn naam is Jennifer Datema-Heus en ik ben 32 jaar. Sinds Juli 2017 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik de minor revalidatie patiënten met chronische aandoeningen met succes afgerond. Mijn afstudeeronderzoek ging over kinderen met een hartafwijking in het basisonderwijs. 

 

Na mijn studie ben ik gaan waarnemen bij verschillende praktijken en heb ik mijn eigen bedrijf opgestart Oefentherapie Heus, wat zich volledig richt op de paardensport. Inmiddels werk ik al weer enige tijd als vaste therapeut bij de zorginstelling Zorgspectrum te Nieuwegein waar ik werk in de revalidatie zorg en de oudere zorg. 

 

Vanaf jongs af aan ben ik al bezeten van de paardensport, sinds mijn 5de rijdt ik paard. Het leuke is dat ik met dit werk mijn hobby en mijn vak kan combineren. Juist het aanleren van ontspannen zithouding met het aanspannen van de juiste spieren is een uitdaging, ook ik merk dit dagelijks als ik op mijn paard zit. Met het paardrijden ben je nooit uitgeleerd en loop je wel eens tegen een probleem aan wat vaak met kleine aanpassingen goed op te lossen is. 

 

Na dat ik verschillende paarden heb bijgereden van Friezen tot Tuigpaarden tot Spanjaarden, zijn wij sinds november 2023 trotse eigenaar van een Fries, genaamd Chris. Welke ik aan het trainen ben tot fijn rijpaard, nadat hij zo'n 12 jaar voor de koets heeft gelopen. 

 

Nascholingen: 

- Mei 2017 medical taping

- November 2019 stabiliteitstraining met de oefenbal

- April 2021 Centered Riding instructeur Level 1.  

- Mei 2022 prothese training

- Oktober 2022 revalidatie en functionele training van ruiters 

- Februari 2023 ademhaling, bewustwording en ontspanning 

 

Sinds april 2018 ben ik werkend lid van het netwerk Hippische sportoefentherapie. Naast dat ik mensen help op het paard met lichamelijke klachten voor-tijdens-na het paardrijden en houding gerelateerde klachten, ben ik in het bezit van een balance coach.