Voorstellen

Mijn naam is Jennifer Heus en ik ben 30 jaar. Sinds Juli 2017 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik de minor revalidatie patienten met chronische aandoeningen met succes afgerond.

 

Na mijn studie ben ik gaan waarnemen bij verschillende praktijken. Inmiddels werk ik al weer enige tijd als vaste therapeut in een gezondheidscentrum in Alphen aan de Rijn en daarnaast werk ik bij de zorginstelling Zorgspectrum te Nieuwegein waar ik werk in de revalidatie zorg en de oudere zorg. 

 

Vanaf jongs af aan ben ik al bezeten van de paardensport, sinds mijn 5de rijdt ik paard. Het leuke is dat ik met dit werk mijn hobby en mijn vak kan combineren. Juist het aanleren van ontspannen zithouding met het aanspannen van de juiste spieren is een uitdaging, ook ik merk dit dagelijks als ik op mijn paard zit. Met het paardrijden ben je nooit uitgeleerd en loop je wel eens tegen een probleem aan wat vaak met kleine aanpassingen goed op te lossen is. 

 

Nascholingen: 

mei 2017 medical taping

november 2019 stabiliteitstraining met de oefenbal

mei 2022 prothese training

oktober 2022 revalidatie en functionele training van ruiters 

 

Sinds april 2018 ben ik werkend lid van het netwerk Hippische sportoefentherapie. Naast dat ik mensen help op het paard met lichamelijke klachten voor-tijdens-na het paardrijden en houding gerelateerde klachten, ben ik in het bezit van een balance coach. 

 

Vanaf April 2021 ben ik Centered Riding instructeur Level 1.