Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode die zich richt op het behandelen en het voorkomen van klachten die zijn ontstaan door bijvoorbeeld een ongunstige lichaamshouding of door ongunstige bewegingsgewoonten. 

 

Oefentherapie Mensendieck biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. De oefentherapeut is specialist in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat.

Met behulp van oefeningen, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert u anders en meer in balans te bewegen. Dit zorgt er voor dat klachten verminderen en dat klachten op langer termijn weg blijven.

De oefentherapeut kijkt niet alleen naar de klacht, maar naar het mens en houding in zijn of haar omgeving als geheel. De behandelingen werken curatief, maar kunnen ook een preventief doel hebben.

 

De oefentherapeut biedt onder anderen hulp bij rug- en nekklachten, gewrichtsklachten, klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanningsklachten en incontinentieklachten.